3 en 4 november 2023
Zelf een klus organiseren op de Natuurwerkdag? Leuk! Sluit je aan bij meer dan 500 klusleiders.

Organiseer een klus

Hoe het werkt

Meld je klus via deze website aan vanaf juli t/m oktober 2023.

 • Ik heb al eerder een klus georganiseerd
  Neem contact op met de coördinator bij jou in de provincie om je klus aan te melden op de website.
 • Ik organiseer dit jaar voor het eerst een klus
  Bekijk eerst de voorwaarden hieronder voor het aanmelden van een klus. Voldoet deze aan de voorwaarden? Meld jouw klus dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

Voorwaarden klus

Heb jij een leuke klus en ben je benieuwd of deze past bij de Natuurwerkdag? Goed nieuws, er is veel mogelijk! Wij letten op de volgende punten bij het beoordelen van een klus.

 1. Je organiseert de klus op vrijdag 3 en/of zaterdag 4 november.
 2. De klus levert een bijdrage aan het vergroten van biodiversiteit. Denk bijvoorbeeld aan: wilgen knotten, bollen planten, snoeien, opslag verwijderen op de hei, moestuin winterklaar maken, bomen planten, poelen schoonmaken, fruitbomen snoeien, takkenrillen maken, insectenhotels maken, zwaluwwand vullen of broeihopen maken.
 3. Met jouw klus maak je een positieve impact op de natuur. De locatie van de klus is daarom groot genoeg om minimaal 6 mensen te laten meedoen.
 4. De activiteiten dienen door deelnemers veilig te kunnen worden uitgevoerd (liever geen motorzagen en accu gereedschappen).
 5. Iedereen is welkom op jouw locatie, we doen het samen en sluiten niemand buiten!

Je aangemelde klus wordt beoordeeld door de coördinator bij jou in de provincie. De coördinator zal contact met je opnemen om te laten weten of er nog ruimte is. Vul het formulier hieronder in om je klus aan te melden.

Meld je klus aan

Naam(Vereist)

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen over het organiseren van een klus, neem contact op met de coördinator uit jouw provincie.